2011-11-16

Smash book

Vieną dieną benaršydama youtube, atradau begalo mane sužavėjusi daiktą Smash book arba kitaip  - šlamšto knyga, žurnalas. Čia galima talpinti viską, visas smulkmenas, kurias sukaupi, nuotraukas, įvairius bilietus, atvirutes ir t.t. ribų nėra, taisyklių nėra, tik kemši visą tau svarbų šlamštą ir džiaugiesi :))) Taip susižavėjau, šiomis knygomis, kad turbūt per valandą nuo atradinimo, jas net dvi nusipirkau ( taip tokia jau aš impulsyvis, jei kažkuo susidomiu, tai mane tiesiog užvaldo!! :))) žiauru, bet tokia tiesa. Taigi, laaaabai laukiau siuntinio ir vakar pagaliau sulaukiau, o šį rytą kol vaikas miegojo, per valandą netgi padariau du įrašus, taip lenga ir taip gera, buvo daryti bet ką!!! Sudėjau etiketes, nuo rūbų, įdėjau, nuotraukų, atvirutę, voką kuriuos gavau su gimtadieniu. Ir dabar noriu tik eit dar daugiau visko ten sukišt :))) Tai puiki vieta, nuotraukom, kurių niekaip neprisiruošiu suskrebint, istorijom, kurios neturi nuotraukų ir apskritai viskam! Žodžiu man patinka mano šlamšo knyga :))))



Tose knygose, lapai yra raštuoti, su įvairiomis frazėmis, paveikslėliais. Gal dauguma pagalvosit, kad gi galima pačiam tokią knyga pasidaryt, bet aš ne toks žmogus, išbandžiau art journalinga, buvau juo sužavėta, bet jis man neprilipo, per daug darbo, supratau, kad man labiau patinka, kai jau pusė darbo padaryta... gal ir tinginystė, bet ką padarysi, tiesiog aš nemėgstu gaminti detalių skrebukam, aš mėgstu jas derinti, pritaikyti, todėl ir ši knyga kaip tik man :) 


Štai mano pirmasis padarytas puslapis :)
 Antrasis. Nuotraukos dvi, viena po kita, pirmoji atsiverčia. Į voką įsideda atvirukai.

Štai mano abu albumai, kol kas pradėjau pildyt mėlynąjį.

Tai tiek šlamšto :)))) Lekiu pildyt savo knygą, atsiprašau, jei pridariau gramatinių klaidų, teisiog neturiu, kada viską perskaityt ir pataisyt, nes už nugaros jau stovi vyras ir šnopuoja, kaip nori sėst prie kompo :))))
Gero vakaro!!!

8 komentarai:

  1. Pirma karta matau tokias knygas, tikrai gera alternatyva art journalling

    Bet sau manau,jei bus poreikis, gaminsiuos savo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Negalvojau, kad neatsispirsi ... ir net 2 nusipirkai. As irgi daryciaus pati tokia knyga, bet netureciau ka i ja ideti 8) nesu tiek pririnkus etikeciu ar bilietu 8))) Tik gaila, kad pirmoj nuotraukoj tik vos vos torto galas matosi su mano rankom ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. viskas yra gerai, kas graziai sutalpina visa slamsta ir ji pavercia prisiminimais :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puski, Labai lauksiu pamatyti kaip toliau issivystys sie dienorasciai...butinai pasidalink!!
    Akivaizdu kad vienas is didziausiu (+) kad yra daug vietos prirasyti, nerupestingai primetyti visokiu 'gerai gyvento gyvenimo irodymu', t.y. etikeciu, bilietu, korteliu, atviruku... ir t.t
    Prisipazinsiu kad as esu viena is tu kuri visgi atsispyre ir nepirko siu dienorasciu. Nors buvau paciame ju debiute kada pasirode JAV rinkoj. Supirkau visas detales -aksesuarus (tuos pacius kaip pas tave pavaizduotus foto), bet ne pati dienorasti. Nz net kodel mane neuzkabino(?) Galbut kad nors paveiksliukai/fonai grazus, visdelto man nepatinka kad nustato temas "10 best memories" ar "music I love", ir pan. Mano pacios 'art journal' tai baltu puslapiu tai pati nustatau irasu tema taikant pagal savo nuotaika. O siaip kita alternatyva tai turint ta 'Bind-it-all" susegimo aparaciuka, juk paciai imanoma pasigaminti toki dienorasti is panasaus 'slamsto'. Kiek JAV forumuose diskutuota apie si dienorasti, visi sutinka kad tai yra 'marketing genius' :)...grazus produktas, bet visa tai paciaim imanoma pasigaminti paprastame sasiuvinyje.

    Pats dienorastis labai mielas ir geras emocijas man sukeliantis, bet jau kelinta karta pasiemu, nuejus iki kasos sugriztu ir padedu atgal.
    Stebesiu kaip vystysis sie tavo dienorasciai, gal sulauksiu ikvepimo is taves ir pati tada nusipirksiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kaip man patinka tokios knygutės,o kur jų galima gauti,panašius šiukšlynus aš pasidarau užrašų knygutėje :)nu bet šitos tai nerealios ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kristaugne as pirkau is e-bay is sio pardavejo http://stores.ebay.com/JackJakeGrif-Rubber-Stamp-Emporium/SMASH-BOOK-/_i.html?_fsub=2365487010&_sid=113978060&_trksid=p4634.c0.m322 jis siuntima sujunge ir todel, galvosi uz ji labai mazai, o seip ebay ivedi smash book ir pilna randa grozybiu.

    Irma man meniniai dienorasciai ziauriai grazu, bet pabandzius supratau, kad tai ne man, as kaip tik tada pasimetu ir nezinau apie ka rasyt, tada man norisi, kad viskas butu grazu, kad deramai padaryciau pagrinda ir t.t., padarius tris lapus supratau, kad kartojuosi, ir seip gal tiesiog dar iki to nepriaugau, tikiuosi ateis laikas ir jiem, nes man labai patinka, bet kol kas alternatyva man kuo puikiausiai tinka sios Smash knygos. Tie dekoruoti puslapiai mane kaip tik ikvepia, sugalvoju apie ka ir kaip daryt. Pvz pirmasis puslapis, kuri padariau (virsuje antra nuotrauka) gime nuo pavadinimo guilty pleasures, susiradau etikeciu, lipduku ir isreiskiau tai ka norejau. Zodziu tokios knygos tokiem kaip man super atradimas, nes as irgi seniau galvodavau, kad viska galiu pasidaryt pati, prisipirkdavau medziagu, bet laaabai retai ka pasidarydavau, tiesiog tai ne mano budui, man reik visko greit... ka darysi tokia esu :)

    Sesute, po apacia yra dar kita nuotrauka, kur puciu zvakutes, tai tortas matosi puikiai :) Virsutine nuotrauka atsivercia.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Geras! AS irgi nieko nezinojau apie tokias knygas. Butinai pasniukstinesiu daugiau apie jas ;) ir lauksiu tavo tolimesniu puslapeliu, labai idomu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Super!! labai patinka tokia ideja kurti "slamsto" knyga!! man asocijuojasi ale kaip mazas dienorastis :) mes draugiu tarpe jaunystej kazka panasaus darydavome, bet ten toks sasiuvinys eidavo per rankas ir kiekviena pildydavo po viena lapuka :) paskiau sesdavome ir ziurinedavome visos komentuodamos, ach kaip dabar smagu butu tuos sasiuvinius atkasti ir pasiziureti :) o pas manes dabar kaip tik kaupiasi visokie niekuciai vis vietos nerandu kur sudet, o ismest gaila, tad uzkretei gerai ideja :) reiks po svenciu rimtai prisest ir susimeistraut kazka :)
    beto lauksiu tesinio kaip sekasi toliau pildyti :)

    AtsakytiPanaikinti